Training herkennen hennepkwekerij

Als bewoner van een huis van de woningcorporatie kunt u in aanraking komen drugsgerelateerde zaken, zoals o.a. hennepkwekerijen bij buren. Maar hoe te handelen als u in een woning een hennepkwekerij vermoedt of aantreft? In deze workshop krijgt u inzicht in de signalen die mogelijk duiden op een hennepkwekerij en de gevaren die eraan kleven. Wij leren u wat te doen en wat niet te doen bij een dergelijk vermoeden. De workshop is bedoeld voor bewoners die zich betrokken voelen bij buurtverbetering en leden van BuurtTeams.

Herkennen Hennepkwekerij

Gevaren van een hennepkwekerij

Is wiet kweken een onschuldige hobby? Dat kan. De wet staat het kweken van maximaal 5 wietplanten voor eigen gebruik toe. Zodra er meer dan 5 wietplanten worden aangetroffen is er sprake van overtreding van de wet en dus van een strafbaar feit. De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. Telers worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten. Daarnaast is de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast zeer groot. Ook dit zorgt voor grote risico’s voor de omgeving.

Hennepplanten hebben veel licht nodig. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden wekenlang, dag en nacht. Om hoge energiekosten te vermijden en meer winst te kunnen behalen, wordt de stroom vaak illegaal afgetapt van omwonenden. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op, omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan. Zo is het gevaar op brand en ontploffing zeer groot.

Wat heeft SWA jou te bieden?

  • Passende training voor de juiste vrijwilligers
  • Neutrale rol tussen bewoners en wijkprofessionals
  • De beste bewonersparticipatie-trainers staan klaar
  • Best practices van andere succesvolle projecten
  • In de praktijk (door)ontwikkelde methodieken
  • Efficiënt en slagvaardig in de uitvoering
  • Altijd een helder trainingsdoel die we nakomen

Waarom met SWA werken?

Wij houden van het verbinden van bewoners en wijkprofessionals in achterstandswijken met een gezamenlijk belang. 

Een helder stappenplan staat centraal om resultaat gericht de buurt te verbeteren. Ons sociale beroep doen we op professionele wijze, maar ook met passie en humor om alle stakeholders te empoweren. 

Daar staat SWA voor!

Interesse? Neem contact op!