0 min. leestijd

Poelenburg Kids Cleaning Party

Op zondag 16 augustus was er een succesvolle prikactie door BuurtTeam Poelenburg en andere actieve bewoners opgezet.

Enkele weken geleden startte BuurtTeam Poelenburg met een actie voor en door kinderen uit de buurt. Vanwege corona bleven veel kinderen thuis en tijdens de zomer waren de scholen dicht en was er weinig te doen voor de kinderen. Samen met Woningstichting Rochdale en Strategische WijkAanpak kwam het BuurtTeam in actie met een schoonmaakactiviteit. Goed voor de buurt en als tijdbesteding voor de kids uit de buurt.

Ouders uit Poelenburg konden hun kinderen aanmelden voor de prikactie. Vervolgens prikten de kinderen elke zondag vuil onder begeleiding van het BuurtTeam. Na afloop kregen de deelnemende kinderen een snack, sapje en een klein presentje als beloning voor de goede dienst. Het doel is om kinderen te betrekken in het belang van een schone woonomgeving.

Zondag 16 augustus, een mooie zonnige dag, viel het meerdere bewoners op dat kinderen uit Poelenburg een goede dienst voor de buurt bewezen. De ouders sloegen de handen ineen en organiseerden een bescheiden buurtfeestje als beloning voor de kids. Kijk het filmpje voor de sfeerimpressie!