1 min. leestijd

Brandgang opruimactie door Bewonerkrachten Pottenberg

In de wijk Pottenberg in Maastricht bevinden zich een aantal brandgangen waar nodig gesnoeid en geschoffeld moest worden.

De bewoners dienen zelf hun stuk van de brandgang te onderhouden, maar het leek iedereen een goed idee om de bewoners daarbij te gaan helpen.

Onder leiding van SWA en Woonpunt zijn we met het opschoonproject van start gegaan.

De Bewonerskrachten hadden aangegeven welke brandgang het eerst aangepakt moest worden en vervolgens zijn ze deur aan deur geweest bij de bewoners die grenzen aan de brandgang om te vragen of zij mee willen doen en/of zij hun GFT bak ter beschikking willen stellen om het groenafval af te voeren.

Woningcorporatie Woonpunt zorgde voor tuingereedschap en daarnaast voor koffie, water, fris en uiteraard vlaai!

De uiteindelijke opkomst was geweldig. Zeven bewoners stelden hun GFT-bak ter beschikking, twee bewoners, drie Bewonerskrachten, de Senior Buurtcoördinator van Woonpunt en de projectleider van SWA hielpen mee.

Na een uur of twee uur lag de brandgang er weer pico bello bij!

In het bijzonder was een bewoner zeer blij dat de brandgang weer begaanbaar was gemaakt. Hij liet weten dat hij een vreselijke ziekte onder de leden had en niet meer heel lang te leven had. Voorheen maakte hij gebruik van de brandgang als de kortste looproute om bij zijn fysio te komen omdat hij niet ver kon lopen. Doordat de brandgang deels was dichtgegroeid liep hij halverwege de brandgang door een tuin van een buurman en door zijn huis, om vervolgens zijn weg weer te kunnen vervolgen via de straat richting de fysio.

Daar alleen al voor zou je het voor doen!

Na dit geslaagde project zetten gaan we aan de slag in andere brandgangen met Woonpunt, de Bewonerskrachten en de bewoners uit Pottenberg.

Op naar de volgende brandgang!