2 min. leestijd

BEA 2.0: Preview van de app is bijna beschikbaar!

Afgelopen maanden is Strategische WijkAanpak druk bezig geweest met het doorontwikkelen van de Bewoners Empowerment Academy (BEA), ons online bewonersplatform. Met BEA wil Strategische WijkAanpak prettig wonen stimuleren bij bewoners met het volgen van online trainingen via mobiele apparaten en desktops. Het empoweren van bewoners is hierbinnen de sleutel tot een sterkere sociale cohesie en dus een grotere kans op buurtverbetering. Met een online cursusplatform biedt BEA verschillende video’s aan om te werken aan een betere buurt.

In ons vorige blog gaven we aan dat we druk bezig zijn met het maken van content. We ontwikkelen wekelijks nieuwe content in onze opnamestudio. Deze content wordt bewerkt door onze contentteam. Er zijn inmiddels verschillende filmpjes geschoten en geproduceerd. Alle video’s zijn gericht voor een betere buurt en een zelfstandigere bewoner.

Testgroep & feedback

De reacties zijn heel positief! We verzamelen feedback van verschillende testgroepen: vrijwilligers bij Strategische WijkAanpak, klanten van SWA en medewerkers van SWA. Wekelijks evalueren wij de tips en feedback en gebruiken we om BEA verder te onwikkelen en te verbeteren. De testgroepen geven ons ook aan aan welke content behoefte is. Zo hebben we ook een nieuwe categorie ontwikkelt…

Nieuwe categorie in BEA

Op BEA is er naast de basiscontent, de bestaande trainingen van Strategische WijkAanpak, onderwerpen op het gebied van:

  1. Prettig Wonen
  2. Belang van fijn burencontact
  3. Aanpak woonoverlast
  4. Gezinsharmonie
  5. Effectief communiceren
  6. Inbraakpreventie
  7. Belang van EHBO

En we hebben ook een nieuwe categorie aangemaakt met het onderwerp beweging!!!

BEA lanceert een bewegingsprogramma

BEA brengt je in beweging

Tijdens de coronaperiode bewegen we minder en zitten we vaker thuis op de bank. Van onze vrijwilligers horen we zelfs dat bewoners in een sleur raken. Waarom komen we dan niet in beweging thuis? Het kan simpel en snel met BEA. Op ons platform bieden we nu ook content met een bewegingsprogramma. Inspiratie en instructievideo’s van BEA zorgen voor een toegankelijke manier van bewegen. De start kan al in de woonkamer. De bewegingsinstructeur van BEA geeft een 7 – 12 minuten fit programma. Daarnaast zijn er wat lessen toegevoegd over het belang van bewegen. Het bewust worden van dat beweging goed voor je is, kan ook al een eerste stap zijn. Met dit onderwerp verwacht SWA bewoners in beweging te krijgen op een laagdrempelige manier. Hiermee wenst SWA dat bewoners bewegen en hierdoor positiever en vrolijker in het leven staan. Dit sluit weer aan bij de visie op het bereikbaar maken van prettig wonen.

Wat staat verder op de planning?

De gehele app BEA is nog in aanbouw. In Q2 2021 verwacht Strategische WijkAanpak de eerste testgroep aan te kunnen sluiten bij BEA. In Q3 verwerken we alle feedback zodat we de app kunnen lanceren aan alle woningcorporaties en gemeenten in Nederland. Hoe gaaf is dat! Ben je geïnteresseerd wat BEA voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.